Es nodreix amb l'aigua de la sèquia de la Sinoga, que prenia l'aigua de la resclosa aixecada al Francolí sota el coll Roig i just després del molí dels Frares.
Documentat ja el 1150. Al segle XIII fou adquirit pel monestir de Santes Creus. Al segle XVII estava derruït fins que el 1683 va ser reconstruït. El 1730 fou venut per la família Poca a la Comunitat de Preveres de Tarragona. El 1770 aquesta el vengué a l'espluguí Joan Guasch.
A finals del segle XIX s'hi va instal·lar una central per produir electricitat que es va possar en marxa el 1900 que va funcionar fins al 1913. Funcionà com a molí fariner fins al 1900. El 1916 fou adquirit per la Federació Agrícola de la Conca de Barberà, que va ubicar-hi una fassina. El 1921 fou parcialment destruïda per un incendi i el 1925 per un llamp.
Fou venuda a particulars poc abans de la Guerra Civil de 1936. L'any 1963 s'hi instal·là un granja. El 1990 s'hi ubicà una cava i un restaurant.
En una de les seves parets es pot veure encara una làpida amb bàcul abacial.
Reconvertit actualment en restaurant.
Conegut amb aquest nom des del segle XVII.
Història de l'Espluga de Francolí. Vol III, pàg. 151 i 154; vol. IV, pàg. 53-54; vol. V, pàg. 31; vol. VI, pàg. 42-43.