Edifici de planta rectangular, d'un únic cos que s'articula en una nau central i dues capelles laterals que estan dedicades al Sant Crist i a la Mare de Déu del Roser.
Coberta a dues vessants amb volta de canó amb llunetes. Tot l'aparell exterior és de pedra arrebossada, excepte la reserva de carreus ben escairats a les cantoneres i a la portada. S'hi accedeix per una porta amb arc adovellat rebaixat situada a la façana oest, en la clau de la qual s'hi pot llegir la data 1786 juntament amb les armes de Sant Pere (tiara papal i les claus). La façana es complementa amb una rosassa senzilla per donar llum a l'interior i un ull de bou a la part superior. Al mur de l'Epístola uns contraforts contribueixen a reforçar l'edificien la seva desnivellada ubicació. L'altar major està dedicat a Sant Pere. Als laterals de l'altar major hi trobem sengles portes que condueixen al campanar i a la sagristia. Les llindes d'aquestes portes estan decorades.
Com a element més destacat de l'edifici hi ha el magnífic campanar quadrat emmerletat de torre adossat al mur de l'Evangeli, pràcticament integrat a la planta, a l'altura de la capçalera.
Aquesta parròquia va pertànyer al Bisbat de Vic fins a l'any 1957 i junt a la de Santa Coloma de Queralt en aquest any passaren a l'Arxidiòcesi de Tarragona.
L'església apareix ja en la documentació del s. XI i XII. El temple actual és una construcció barroca bastida a partir del 1775 que substituí l'anterior església romànica. El contracte de construcció fou firmat davant el notari de Santa Coloma de Queralt Antoni Conangla l'any 1785 entre el mestre de cases colomí Marià Salat Prats i el batlle de la vila Isidre Altimis, el regidor degà Francesc Aymerich, el regidor Ramon Bofarull i el síndic Pau Canela. Els plànols són d'autor desconegut. El preu de les obres estipulat al contracte fou 1.475 lliures. Per a la seva construcció, tal com assenyala el contracte, es va aprofitar la pedra de l'anterior església.
Segons assenyalen els veïns, l'any 1941 es va reconstruïr el campanar. Es va desfer l'antic campanar barroc i es va fer l'actual, copiant l'estil romànic. L'edifici ha estat arranjat i repintat a finals dels anys 1990.
El 22 d'octubre de 2019 un aiguat va provocar l'enfondrament d'una part del campanar sobre el presbiteri.
Núm. Registre / Catàleg: 11011-I
Disposició: Aprovació definitiva comissió urbanisme
Data Disposició: 13/10/1982
Publicació: DOGC
Data publicació: '
Es conserven alguns elements litúrgics de l'antiga església romànica com un encenser i un ostiari gòtic i una creu processional i una custòdia renaixentistes.
És força bo.
GARGANTE LLANES, Maria. "Els Salat: mestres d'obres de Santa Coloma de Queralt i de l'església de Savallà del Comtat. Aplec de treballs (Montblanc) 2002: 133-150.