Església de Sant Jaume - Llorac

Descripció

L'església d’estil romànic consta de dues cavitats, un capelleta central de petita dimensió i de volta de canó situada just a l’entrada que actualment es troba totalment buida, sense altar ni bancs, i una segona cavitat una mica més gran a la banda dreta de la capella central també buida. El sostre d’aquesta darrera té la volta apuntada i al final de la volta s’hi esculpí un petit cor. Les dues cavitats es troben separades per un arc d’estil gòtic. L'únic element destacat que hi ha és una pica baptismal que es troba encaixada a la paret de la capella central.
A l’exterior de l'església hi destaca l’arcada de la porta d’entrada al recinte, que es de pedra tallada i amb forma d’arc de mig punt i que presenta una sanefa esculpida en la pedra al voltant d’aquesta arcada. També es conserven les restes del campanar.

Ressenya històrica

Aquesta església antigament havia estat el castell de Montargull. Al segle X pertanyia a la baronia de Queralt, després formà part dels templers de Barberà i a final del segle XIV ja tornava a ser de la baronia dels Queralt, que es va prolongar fins a l’extinció de les senyories.