Antiga cooperativa - Vallclara

Descripció

Casa que destaca perquè antigament allotjà la cooperativa agrícola del municipi.
Com a element més significatiu hi trobem una gran portalada dovellada amb llinda amb arc carpanell. Al carreu central hi podem lligit, gravat a la pedra, les dates 1780 i 1854 i una inscripció on sembla posar "Jo Martí Català".
Molt probablement aquesta portalada havia estat bastida amb arc de mig punt. Posteriorment (el 1780?) va ser modificada i novament va ser retocada el 1852 ja que el tipus de pedra dels brancals i el de la llinda són diferents i la llinda no s'adiu amb l'estructura constructiva de l'edifici.

Ressenya històrica

La casa havia estat propietat de les famílies Anglès i González fins que a mitjans del segle XX es va crear la cooperativa agrícola.
El 1956 els socis van comprar l'edifici per 48.000 ptes. de l'època. A l'edifici s'hi feia vi i oli. L'edifici va fer aquestes funcions fins a finals dels anys 1980.
El 8 de març de 2011 van començar obres de reforma. La finalitat és adequar l'espai de la planta baixa com a centre museogràfic i la planta superior com a equipament per a les entitats.