Antic Teatre de l'Artesana - Montblanc

Descripció

L'antic Teatre de l'Artesana és la seu actual dels Torraires de Montblanc i Comarca. És un edifici senzill, on l'element a destacar és l'escenari, ubicat en una sala quadrada amb un galliner amb baranes de ferro.

Ressenya històrica

El popular Teatre de l'Artesana és un teatre construït el 1860-1870. L'Artesana (1885- 1943) era una entitat montblanquina, destacada entre d'altres coses per les rivalitats mantingudes a finals del segle XIX per les rivalitats entre aquesta associació i l'entitat Foment, rivalitat visible en les batalles de confeti del carnaval montblanquí de finals del segle XIX.
Després de variades vicissituds, diversos canvis de mans i poques reformes, l'any 1943 l'edifici va caure en desús.
L'any 1996, els Torraires de Montblanc i Comarca, (colla castellera de Montblanc i la Conca refundada el 1994 i considerada hereva de l'antiga colla de Torraires de Montblanc del segle XIX), van adquirir l'antic teatre de l'Artesana per constituir-hi la seva seu social i local d'assaig.
Després d'unes reformes i obres de rehabilitació de l'edifici iniciades el 2007, l'any 2010 els Torraires de Montblanc i Comarca van poder veure la seva seu social, ja remodelada, inaugurada el 16- 1- 2010.